Vážení členové České silniční společnosti, vážení kolegové, přátelé,

Dovolte mi, abych vás na začátku druhé poloviny tohoto významného roku srdečně pozdravil. Rok 2024 je pro nás všechny mimořádný – naše společnost oslavila neuvěřitelných 90 let své existence. Tento milník je nejen příležitostí k ohlédnutí za bohatou historií a úspěchy, kterých jsme dosáhli, ale také k zamyšlení nad tím, kam směřujeme a jak můžeme dále přispívat k rozvoji silniční dopravy a infrastruktury v České republice.

Jednou z hlavních událostí, které nás čekají v druhé polovině roku, je 31. Silniční konference, kterou organizujeme. Tato konference se stala neodmyslitelnou součástí našeho kalendáře a každý rok přináší nové podněty, zkušenosti a příležitosti k diskusi. Letos se můžeme těšit na bohatý program, který reflektuje aktuální trendy a výzvy, kterým čelíme. Motto „Ze světa do regionů" jasně naznačuje náš cíl propojit globální poznatky s lokálními potřebami, a tím přinést konkrétní řešení pro rozvoj dopravní infrastruktury v České republice.

Rovněž bych rád zmínil další vzdělávací akce, které plánujeme v nadcházejících měsících. Naše semináře a odborné workshopy jsou navrženy tak, aby podporovaly profesní rozvoj našich členů a zajišťovaly, že budeme neustále v obraze o nejnovějších technologiích a postupech v oblasti silničního stavitelství.

Zvláštní pozornost bych chtěl věnovat také projektu „Young Roads", který jsme úspěšně zahájili. Tento projekt je zaměřen na mladou generaci a jeho hlavním cílem je přitáhnout více mladých odborníků do našeho oboru. Chceme studentům nabídnout platformu, kde se mohou učit, sdílet své nápady a zapojovat se do aktivit, které formují budoucnost silniční dopravy. Věříme, že právě díky tomuto projektu se nám podaří zajistit kontinuitu a další rozvoj našeho odvětví.

Závěrem bych rád poděkoval všem našim partnerům a členům za jejich neustálou podporu a spolupráci. Bez vás by naše úspěchy nebyly možné. Jsem přesvědčen, že i druhá polovina tohoto jubilejního roku přinese mnoho pozitivních výsledků a že společně budeme pokračovat v naplňování poslání naší společnosti.

Děkuji vám a přeji nám všem mnoho úspěchů v nadcházejících měsících.

S pozdravem,

Ing. Petr Mondschein, Ph.D.
Předseda České silniční společnosti, z.s.